Amsterdam betaalt mee aan opleiding personeel

De Amsterdamse wethouder Freek Ossel (Sociale Zaken) verhoogt het bedrag dat werkgevers kunnen krijgen om nieuw personeel te trainen of opnieuw op te leiden. Eerst konden ze 3000 euro per nieuwe werknemer krijgen, nu is dat 5000 euro. Dat zei hij op 31 maart op een bijeenkomst van MKB Amsterdam.

Met de maatregel wil Ossel bereiken dat vooral 45-plussers die door de economische crisis hun baan kwijtraken, snel opnieuw aan de slag kunnen. Anders komen ze misschien nooit meer aan de bak. ‘We moeten met elkaar voorkomen dat er een disappearing generation ontstaat,’ aldus de wethouder. Ossel stelde verder dat ondernemers vaak nog te negatief denken over oudere werknemers. ‘Te vaak tref ik werkgevers die 45-plussers niet aannemen omdat ze te oud zijn. Of het idee hebben dat ze niet flexibel genoeg zijn. Of te duur.’ Volgens hem is dat onterecht.

De wethouder zei zich verder zorgen te maken over jongeren die nu van school gaan maar door de recessie niet aan werk komen. Ook die vinden mogelijk nooit meer een baan. Om daar wat aan te doen, wil hij enkele miljoenen euro extra uittrekken om schooluitval tegen te gaan.

Bron: ANP
Datum: 31 maart 2009