Bedrijven tevreden over eigen opleidingen

De bedrijfsopleidingen op Nederlandse universiteiten zitten in de lift. De zogeheten Company Specific Programmes (CSP) in ons land hebben een klim gemaakt op de jaarlijkse ranglijst van zakenkrant Financial Times. Koploper is TiasNimbas Business School die negen plaatsen steeg en wereldwijd op de 36e plek terechtkwam.

TiasNimbas is een samenwerking van de universiteiten van Tilburg en Eindhoven en verzorgt onder meer maatprogramma’s voor ING, Stork, Campina, Rabobank en Randstad. In de categorie ’Overseas Programmes’ (aanbod van programma’s die buiten Nederland kunnen worden gevolgd) neemt de businessschool zelfs een vierde stek in.

Bij de categorie ’Future Use’ (een indicatie voor klanttevredenheid) werd een zesde plaats bereikt. TiasNimbas is door de stijging nummer 1 in de Benelux geworden. Gevolgd door het CSP-programma van de Belgische Vlerick Management School (45e) en de Erasmus Universiteit (53e) uit Rotterdam. Op de eerste plaats staat Duke Corporate Education uit de VS. Daarna volgt een gedeelde tweede plaats voor IMD uit Zwitserland en de Amerikaanse Kelogg Northwestern University.

Bron: De Telegraaf
Datum: 16 mei 2008