Ginjaar-Maas Prijs 2007 naar Döhler Holland BV

Vandaag heeft staatssecretaris Marja Van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de Ginjaar-Maas Prijs uitgereikt aan het project ‘Juice-specialist’, van Döhler Holland BV. Deze prijs van 20.000 Euro is de kroon op het werk om volwassenen te stimuleren leren en werken te combineren.

Uitreiking Ginjaar Maas PrijsDöhler Holland BV werft mensen die na het behalen van een vmbo-diploma geen werk hebben gevonden en ook geen vervolgopleiding zijn gestart. Hierdoor zijn zij tussen wal en schip terechtgekomen.

Internationaal producent van vruchtensappen Döhler leidt deze mensen op tot ‘juice specialist’. Zij doen twee dagen per week werkervaring op en volgen gelijktijdig een mbo-opleiding binnen dit Oosterhoutse bedrijf. Bij goed gevolg krijgen de ‘juice specialists’ na 1 jaar een arbeidscontract. Inmiddels hebben zeven ‘juice specialists’ een mbo-diploma op niveau 2 behaald en een arbeidscontract gekregen. Zij starten binnenkort alle zeven met een mbo-opleiding op niveau 3.

Het project, dat werd ingediend door de Stichting Opleidingsfonds Levensmiddelen, wordt geroemd door de adviescommissie Leren & Werken, die onder leiding staat van Henriëtte Maassen van den Brink, vanwege de proactieve rol van het bedrijf en de goede resultaten die tot op heden zijn bereikt.
Het is de tweede keer dat de Ginjaar–Maas Prijs wordt uitgereikt. De jaarlijkse prijs is vernoemd naar oud staatssecretaris van Onderwijs mevrouw Ginjaar-Maas. Tijdens haar periode als staatssecretaris (van 1982 tot 1989) en gedurende haar leven is zij altijd een groot voorstander geweest van een leven lang leren. De overige vier genomineerden voor de prijs ontvingen ieder een cheque ter waarde van 5000 Euro. De andere genomineerden zijn, in willekeurige volgorde:

  • MaasJeT’ (ingediend door Stichting Vrienden Maaszicht te Rotterdam)
  • De Intersport Academy’ (ingediend door Dé Praktijkgroep te Nieuwleusen)
  • Project Ottoman’ (ingediend door Friesland College te Leeuwarden)
  • Loopbaantraject Bouw & Infra’ (landelijke project, ingediend door COLO)