Met een ervaringscertificaat wordt het makkelijker om een diploma te behalen

Staatssecretaris Van Bijsterveldt heeft het startsein gegeven van de publiekscampagne over ervaringscertificaten.

ervaringscertificaat“Ervaring verzilveren is goud waard”, aldus staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs tijdens de aftrap van de publiekscampagne “weet waar je staat, vraag je ervaringcertificaat”. Samen met haar collega staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaf zij het startsein van de campagne in het Haagse autoschadeherstelbedrijf Wibu. Dit bedrijf heeft goede ervaring met ervaringscertificaten. Het kabinet streeft er naar om in 2011 90.000 evc- en leerwerktrajecten te realiseren.

Op basis van werkervaring kan nu makkelijker een diploma worden behaald. Met een ervaringscertificaat worden kennis en vaardigheden van werknemers of werkzoekenden in beeld gebracht, erkend en gewaardeerd. Voor een ervaringscertificaat doorlopen de deelnemers een traject dat begeleid wordt door de werkgever of CWI/UWV en een erkende evc-aanbieder. Dit kan een regionaal opleidingscentrum zijn. In het dossier wordt de werkervaring van een deelnemer vastgelegd en gewaardeerd. Hiermee kan de deelnemer in aanmerking komen voor bijvoorbeeld vrijstelling(en) van een vervolgopleiding.

Ook onderschrijven onder meer VNO NCW, CWI/UWV en FNV het belang van het ervaringscertificaat voor het bedrijfsleven en de werknemers. Tijdens de campagneaftrap lieten zij zich vertegenwoordigen door respectievelijk de heren Nieuwenhoven, Timmermans en mevrouw Wind.

De campagne start op zaterdag 17 mei via radio, televisie en Internet en duurt tot 6 juni.

Bron: Ministerie van OCW
Datum: 15 mei 2008