Nederlandse werknemers hebben upgrade nodig

Er is een forse upgrade nodig van de vaardigheden en kennis van werknemers. Dit stelt Hans van der Molen, algemeen directeur van HRD-adviesbureau GITP. Volgens Van der Molen is dit noodzakelijk om in te kunnen spelen op mondiale concurrentie en de ongunstige demografische ontwikkelingen in Nederland.

Van der Molen schetst verschillende belangrijke trends, zoals het feit dat de dialoog tussen werkgevers en werknemers steeds belangrijker wordt en dat de ondernemingsraden in toenemende mate de rol van de vakbonden overnemen. Bedrijven nemen in dat proces steeds meer de regie in handen. Naast sociale trends zoals de focus op duurzaamheid, viert ook de individualisering hoogtij. Onder invloed van internet komt die individualisering in een stroomversnelling terecht waardoor sociale structuren veranderen. Deze trends hebben invloed op GITP`s dienstverlening aan bedrijven en werknemers.

Blended Learning
Zo is het inmiddels gewoon dat werknemers voor een assessment of training hun 360 graden feedback thuis al hebben gehad en ontwikkeltrajecten rusten steeds meer op e-tools.  Ontwikkelportals, serious gaming en de integratie van high-tech hightouchdiensten zijn allemaal ontwikkelingen die deel uitmaken van de standaard: blended learning.

Bron: Incompany
Datum: 15 mei 2010