Promptus-gebruiker verkozen tot Europa’s beste VMware-opleider

Het Goudse bedrijf XTG is uitgeroepen tot het beste VMware-trainingscentrum van Europa. Voor directeur Willemien Visser is de prijs een beloning voor vier jaar hard werken.

Van heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika was XTG uit Gouda het afgelopen jaar het beste opleidingscentrum voor VMware-trainingen. Daarvoor ontving directeur Willemien Visser een award tijdens de partnerdag van VMworld Europe 2008 in Cannes.

Waarom hebben jullie de prijs gewonnen?
Visser: “Nederlandse bedrijven adopteren relatief snel nieuwe technologie. Zo worden hier, na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, de meeste VMware-trainingen ter wereld gegeven. En wij zijn daar voor een groot deel verantwoordelijk voor. We nemen zo’n 60 procent van alle VMware-trainingen in Nederland voor onze rekening.”

Wat voor bedrijf is XTG?
“We zijn onze opleidingen in 2004 begonnen en hebben tegenwoordig vestigingen in Gouda, Eindhoven, Veenendaal, Amsterdam en Assen. Er werken zestien mensen, waarvan zes trainer zijn. We zoeken er trouwens nog twee. De meest gebruikelijke training duurt vier dagen, waar dan maximaal twaalf deelnemers aan deelnemen.”

Waarin onderscheiden jullie je?
“We zijn een kleine gespecialiseerde partij. Grootste voordeel van XTG is dat we onafhankelijk zijn van welke distributeur dan ook. We onderscheiden ons daarmee van de andere twee door VMware gecertificeerde Nederlandse trainingscentra, CDG en HP. Behalve VMware bieden wij ook trainingen voor Citrix XenServer. Daarvoor ontvingen we in november 2007 een onderscheiding van Citrix.”

Promptus
XTG maakt al jaren enthousiast gebruik van Promptus en de Promptus QueryBuilder. Ook CRM modules en E-Register worden door XTG ingezet.

Bron: XTG
Datum: 7 maart 2008