STOOF wint EVC-prijs 2007

Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Flexbranche (STOOF) won tijdens de landelijke EVC-dag de EVC-prijs 2007. De prijs is bedoeld voor het meest geslaagde EVC-traject. De jury sprak haar waardering uit voor de manier waarop STOOF flexkrachten kansen biedt om zich te ontwikkelen.

EVC-prijs 2007De winnaar van de EVC-prijs 2007 werd dit jaar gekozen door zowel een vakjury als de bezoeker van de EVC-dag. In de ochtend presenteerden de drie genomineerden zich aan het publiek: OTIB, Scania en STOOF. Hierna konden bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Aan het eind van de dag werd op spectaculaire wijze de winnaar van het kunstwerk ‘Touch me’ en het geldbedrag van 2.500 euro bekendgemaakt. Adriana Stel, projectdirecteur van STOOF, ontving uit handen van juryvoorzitter Hanneke Berben (lid Raad van Bestuur CWI) de felbegeerde prijs.

Over het project
STOOF heeft in samenwerking met Adecco, DIT, DeGraaf, Humares, Manpower, P&R, Randstad, Source Flex Care, Technicum en Vedior EVC-pilots opgezet. Een aantal van deze pilot-organisaties heeft EVC gericht ingezet bij een aantal grote werkgevers. EVC wordt daarbij gebruikt voor verschillende doeleinden: van het binden en boeien van flexkrachten tot het inspelen op de vraag naar gekwalificeerd personeel. Het bijzonder van het project is dat EVC effect heeft op de gehele flexbranche en niet slechts op één werkgever. Bovendien is het sectoroverstijgend.

Daarnaast heeft STOOF veel ervaring opgebouwd en geëvalueerd op landelijk niveau (rondom methodiek, uitvoering, kwaliteit en (on)mogelijkheden in relatie tot het mbo-onderwijs). De verschillende partijen hebben missionariswerk verricht om EVC landelijk meer bekendheid te geven. Het EVC-traject wordt uitgevoerd voor veel medewerkers aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

Voor het traject is een specifiek webbased programma ontwikkeld. Hierdoor wordt de uitvoering van het EVC-assessment goedkoper en zijn intercedenten beter in staat om te beoordelen of een EVC-assessment zinvol is of niet. Alle tien de pilot-organisaties zijn uniform opgeleid voor het softwareprogramma en de portfoliobegeleiding. Het project is in korte tijd succesvol geïmplementeerd.

 

Bron: Leren&Werken
Datum: 28 november 2007