WSBData scoort met koppeling Promptus-Accountview

Dukers & Baelemans : ‘AccountView en Promptus het beste uit twee werelden’
Op de website van WSBData (WSBData.nl) vonden we de navolgende referentie.

Als gerenommeerd opleidingsinstituut verzorgt Dukers & Baelemans opleidingen voor financiële dienstverleners. Een team van 35 docenten verzorgt dagelijks opleidingen, cursussen en workshops aan zowel individuele deelnemers tot grote financiële instellingen als Rabobank, ING Bank, ABN-AMRO, RVS en Obvion.

Een opleidingsinstituut kent zijn eigen specifieke administratieve processen, zoals een cursisten- en docentenadministratie, roosters voor cursisten en docenten en planning van locaties. Dergelijke processen brengen specifieke eisen en wensen met zich ten aanzien van de inzet ICT. Daarnaast kent de administratie van Dukers & Baelemans ook, net als iedere organisatie, reguliere administratieve activiteiten als het boeken van bankschriften en inkoopfacturen, verzorgen van betalingen en debiteurenbeheer. Bij het selecteren van een softwarepakket die alle processen optimaal ondersteunt komt men al snel in een ‘spagaat’. Ditzelfde overkwam ook Dukers & Baelemans.

Op de markt zijn een aantal brancheapplicaties beschikbaar met de specifieke functionaliteiten voor een opleidingsinstituut, maar een beperkte functionaliteit bij de ondersteuning van de reguliere administratieve activiteiten. Echter beschikt de standaard business software applicaties niet over de specifieke functionaliteiten van een brancheapplicatie. Zowel het aanpassen van een standaard applicatie als het aanpassen van een brancheapplicatie betekend een langdurige en kostbaar ontwikkeltraject. Is het dan niet mogelijk om beide applicaties te gebruiken en eventueel te koppelen? Absoluut!

In samenwerking met Lead Software is een generieke oplossing ontwikkeld waarbij Promptus (brancheapplicatie voor cursus- en opleidingsadministratie) en AccountView naadloos met elkaar zijn geïntegreerd. Op ieder gewenst moment kunnen boekingsregels van Promptus gegenereerde verkoopfacturen zonder inspanning worden geëxporteerd naar AccountView. Daarbij worden ook de debiteurgegevens van Promptus direct gesynchroniseerd met AccountView.

De koppeling is ontwikkeld op basis van de COM technologie waarmee flexibele en real-time koppelingen met brancheapplicaties ontwikkeld kunnen worden. Ook biedt AccountView ondersteuning aan koppelingstechnieken op basis van de .Net Backoffice server technologie en de traditionele bestandsimport. Zo profiteert Dukers & Baelemans dagelijks van ‘het beste uit twee werelden’. Promptus ter ondersteuning van de cursus- en opleidingenadministratie en AccountView ter ondersteuning van de financiële administratie. Door het koppelen van beide applicaties is een volledig geïntegreerde oplossing ontwikkeld zonder verlies van efficiency door onder andere dubbele invoer van gegevens.

 

Bron: WSBData
Datum: 13 augustus 2007